tirsdag 17. mars 2009

Dagens konkurranse


Er dette en mobiltelefon eller en kalkulator(kalkis)?
Skriv svar og navn i kommentarfeltet. Er det flere rette svar, ser jeg på orginalitet og kreativitet.

Premien er en date med meg på valgfritt sted! Og hvem vil vel ikke det!?
Lykke til.

4 kommentarer:

  1. Riktig svar: Nokia E 61! -Caroline (som gleder seg til date med Marte-Bajs)

    SvarSlett
  2. Det er BEGGE DELER! Mobiltelefon MED kalkulator!!!

    SvarSlett
  3. For å finne svaret på dette må vi ta snu oss til den eneste sanne kilde for informasjon i denne verden, nemlig UiO Dokpros Ordbok. La oss se på definisjonene først, og deretter sammenligne med avbildede gjenstand:

    Første søk – "kalkulator":
    kalkulator ~a'tor m1 (i fl også utt -to>r-; fra eng.) regnemaskin

    Dette er jo på ingen måte et tilstrekkelig svar. Hva er en regnemaskin? Er det en maskin som kan komputere tredjegradsligninger, eller en maskin som lager regn? For å komme til bunns i dette slo jeg opp ordet "regnemaskin":

    regnemaskin ~maskin maskin til å utføre regneoperasjoner med

    Denne definisjonen ga ei heller noen tilfredsstillelse. Det blir på en måte som å si at gummistøvler er støvler av gummi. Setningen er sann i seg selv, men - og la oss nå benytte pensum fra ex.phil. - den eksisterer nemlig a priori! Jeg gikk videre til å slå opp "regneoperasjoner", men dette ga ingen treff i orddefinisjoner - men heller treff i fulltekst:

    regnestav ~stav linjalformet apparat som en kan utføre regneoperasjoner med

    Aha! Nå begynner vi å nærme oss noe. Dette er nemlig den mystiske regnestaven, eller regnestaget som vi kalte det før i tia. Da var det nemlig sånn at du tok deg et skikkelig stag, og så sa du "Så mye hadde jæ' på staget, og så mye legger jæ' tell på staget, ja da blire jaggu meg så mye som begge deler!" Slik skullerem regne, med regnestaget. Spesielt når det gjalt pengetransaksjoner var detta ei nyttig metode. Pengene kunne man oppbevare i ei dåse, eller ei kasse, altså det som i dag kalles kassaapparatet. "Haru fått dæ' på kassa?" spurterem, som et spørsmål om butikken din hadde hatt god omstetning eller ikke den dagen. "Ja de'er godt med stag i dåsa!" kunne man svare da, selvsagt bare om du faktisk hadde solgt bra denne dagen, da.


    Så jeg blir nødt til å konkludere med at det er en kalkulator siden jeg ikke gidder å skrive noe om mobiltefoner.

    THE END.

    SvarSlett
  4. Mobilen min er kul! var ikke klar over hvor utrolig feminine hender Stian har

    SvarSlett